Miqësia e konfirmuar mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Maltës

13 shkurt 2018

Gjatë vizitës së ministrit Edmond Ademi në Republikën e Maltës, përveç takimeve të tjera në nivelin e lartë, sot më 13 shkurt realizoi takim edhe me Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Promovimin e Tregtisë së Republikës së Maltës. 

Ministri Ademi i shprehu falënderimin bashkëbiseduesit të tij për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve, në dhjetorin e vitit 2016, me emrin kushtetues të vendit.

Albanian

Periudha e intensifikimit të marrëdhënieve bilaterale mes dy vendeve miqësore

12 shkurt 2018

Sot, më 12 shkurt  2018, Ministri Edmond Ademi realizoi një takim me Ministrin e Arsimit dhe Punësimit të Republikës së Maltës, Evarist Bartolo, ku u hapen më shumë çështje për zhvillimin e bashkëpunimit bilateral në fushën e arsimit dhe rregullimit kornizë të të drejtave të qytetarëve maqedonas  të cilët përkohësisht përqendrojnë dhe punojnë në Republikën e  Maltës.  

Gjatë bisedimeve me bashkëbiseduesin maltez, u ngritën disa çështje me interes të përbashkët si:

Albanian

Takimi trepalësh i Ministrave të Diasporës në Ohër

24 janar 2018

Ministrat e Diasporës së Maqedonisë, Shqipërisë dhe Kosovës, z.Edmond Ademi, z.Pandeli Majko dhe z.Dardan Gashi zhvilluan një takim trepalësh në Ohër. Së bashku vlerësuan se bashkëpunimi në fushën e diasporës është i dobishëm dhe një fushë e rëndësishme për thellimin e bashkëpunimit midis tre shteteve në rajon.

Takimi i Ohrit u konsiderua si një fillim i rëndësishëm për të nxitur veprim të përbashkët në forcimin e lidhjeve midis vendeve në kuadër të procesit të integrimit euroatlantik. Ministrat përshëndetën vendimin e fundit të Parlamentit të Maqedonisë për miratimin e Ligjit të gjuhës si një akt që i jep kontribut për bashkëpunim të ngushtë rajonal.

Albanian

Ministri për Marrëdhëniet me Diasporën, Edmond Ademi në takim pune në Mbretërinë e Bashkuar

25 nëntor 2017

Më 25 tetor, të mërkurën, Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë, Edmond Ademi, për Marrëdhëniet me Diasporën, realizoi një sërë takimesh në Mbretërinë e Bashkuar.

Ministri Ademi u takua me drejtoreshën për Ballkanin Perëndimor, Fiona McILwham, në të cilën Ministri mori mbështetje të qartë në procesin e realizimit të shumë aktiviteteve dhe zgjidhjen e problemeve në lidhje me çështjen e Diasporës, si dhe fillimin e procesit të përgatitjes së Strategjisë Kombëtare për bashkëpunim me Diasporën.

Albanian

Pages