Министерот Џемаил Чупи потпиша договор за соработка во областа на дијаспората со градоначалникот на Општина Македонски Брод, г. Жарко Ристески

Општина која одговори на повикот за отворање на општинската канцеларија „Центар за дијаспора“ беше и Општина Македонски Брод, каде помеѓу градоначалникот на оваа општина г. Жарко Ристески и министерот д-р. Џемаил Чупи, се потпиша договорот за соработка во областа на дијаспората.

Macedonian

Се потпиша првиот договор за соработка во областа на дијаспората помеѓу министерот Џемаил Чупи и градоначалникот на Општина Крушево, Томе Христоски

Денешниот ден, 02.11.2022 година, е ден од посебно значење од причина што беше потпишан првиот договор за соработка во областа на дијаспората помеѓу министерот д-р. Џемаил Чупи и градоначалникот на Општина Крушево, г. Томе Христоски.

Во оваа прилика министерот Чупи им се обрати на присутните во Општина Крушево, при што првенствено му се  заблагодари на градоначалникот за неговата подготвеност за продлабочување на соработката и воедно даде краток осврт на проектите на кои Кабинетот континуирано работи во полза на дијаспората.

Macedonian

Министерот Џемаил Чупи го пречека претседателот на Управниот одбор на мрежата бизнисмени Албанци од Централна Швајцарија, г. Флорим Усеини

Како последователен процес од работната посета на министерот д-р. Џемаил Чупи во Швајцарската Конфедерација, министерот Чупи, оствари средба со претседателот на Управниот одбор на мрежата бизнисмени Албанци од Централна Швајцарија, г. Флорим Усеини по потекло од РСМ.

Macedonian

Министерот Џемаил Чупи учествуваше на меѓународната научна конференција „Балканот и глобализацијата“

Во организација на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците, Скопје, министерот д-р. Џемаил Чупи учествуваше на овој настан каде имаше чест да им се обрати на присутните со поздравен говор, во продолжение можете да го прочитате целиот говор:

Поздравен говор - Меѓународна научна конференција „Балканот и глобализацијата“

Macedonian

Pages