Министерот г. Џемаил Чупи во работна посета на Албанската џамија башкими на Нојвид, Германија

Средба со нашата дијаспора во Сојузна Република Германија, Министерот д-р Џемаил Чупи, го оствари во градот Нојвид, каде што беше пречекан од претседавачот на Албанската џамијата башкими, г. Реџеп Шабани од имамот на џамијата г. Абдула Али и од раководството на џамијата.

Macedonian

Министерот г. Џемаил Чупи во посета на Исламскиот културен центар Месџиди Акса во Леверкузен, С.Р Германија

Министерот д-р Џемаил Чупи во посета на Леверкузен, С.Р Германија, каде беше пречекан од претседателот на Исламскиот културен центар Месџиди Акса  г. Бесим Мемиши.
На средбата се разговараше за обврските, одговорностите и значењето на културните монументи, каде во џамијата во Леверкузен јасно се приметува дека нивните активности и работни обврски не изостанаа.

Macedonian

Министерот г. Џемаил Чупи на работна посета во црковната општина и црквата Свети Никола во Мајнц, С.Р Германија

Во рамките на работната посета на Сојузна Република Германија, Министерот д-р Џемаил Чупи, посети парохискиот свештеник г. Константин Павлевски во црковната општина и г. Никола Стоев претседавачот на црквата Свети Никола во Мајнц, за време на посетата министерот Чупи беше запознаен со верските и културните активности на оваа црква која со години им служи на нашите сонародници кои живеат во градот Мајнц и околината.

Macedonian

Министерот г. Џемаил Чупи на работна посета во Германија беше примен од претседателот на Унијата на албанските исламски центри во Германија, г. Менсур Халили

Me datë 27.04.2022, Ministri Dr. Xhemail Çupi filloi vizitën e punës në Republikën Federale të Gjermanisë, i shoqëruar nga antarët e kabinetit të diasporës, z.Demiri dhe z.Korumi.Takimi i parë u realizua në Diseldorf, në hapsirat e Qendrës Kulturore Islame Shqiptare ku ministri Dr. Xhemail Çupi u prit nga Kryetari i Unionit të qendrave islame shqiptare në Gjermani (Uiazd) z. Mensur Halili, kolegëve të tij dhe antarët e tjerë të kryesisë dhe unionit.

Macedonian

Pages