Министерот г. Џемаил Чупи во официјална посета ја прими Неговата Екселенција, Амбасадорот на Република Бугарија г. Ангел Ангелов

Во насока на продлабочување на билатералната соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, денеска во просториите на Владата на Република Северна Македонија, во рамките на заедничката пријателска средба помеѓу Министерот задолжен за дијаспора д-р Џемаил Чупи и Амбасадорот на Република Бугарија, неговата екселенција, г-дин Ангел Ангелов, се разговараше на теми кои што првенствено се однесуваа на дијаспорите на двете држави, нивната улога и влијание во матичните држави, но исто така и воопштено за сите области кои се битни во билатерални односи.

Macedonian

Министерот г. Џемаил Чупи во официјална посета ја прими Неговата Екселенција, Амбасадорот на Кралството Шпанија г. Хозе Луис Лозано Гарсија

Денеска во официјална посета министерот Д-р Џемаил Чупи прими неговата Екселенција, Амбасадорот на Кралството Шпанија во Скопје, г. Хозе Луис Лозано Гарсија.
На средбата се разговараше за коректните односи меѓу двете земји и се изрази подготвеност за зајакнување на билатералните односи, при што министерот г. Чупи преку амбасадорот се заблагодари на Кралството на Шпанија за континуираната поддршка на Република Северна Македонија во нејзиниот евро интегративен процес.

Macedonian

Министерот г. Џемаил Чупи придружен од заменик министерот г. Даим Лучи пречека делегација на Универзитетот 18 Март од Чанаккале во Република Турција

Во текот на работните средби, во придружба на заменик министерот за култура во Република Северна Македонија, г. Даим Лучи, министерот д-р Џемаил Чупи со задоволство причека делегација на Универзитетот „18 Март“ од Чанаккале , Република Турција ,предводена од ректорот Проф. д-р Седат Мурат.

Macedonian

Министерот г. Џемаил Чупи на официјална средба со министерот и заменик министерот за образовање и наука, г. Јетон Шаќири и г. Лулзим Алиу

Деновиве остварив средба со министерот и заменик министерот за образование и наука, Јетон Шаќири и Проф. д-р Лулзим Алиу.

Macedonian

Pages