ЕДМОНД АДЕМИ ВО ВАТИКАН СЕ СРЕТНА СО МОНСИЊОР ПОЛ РИЧАРД ГАЛАГЕР

Министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми, кој престојува на работна посета на Италија и Ватикан, денеска се сретна со секретарот за односи со државите при Света Столица,  монсињор Пол Ричард Галагер

Macedonian

Италија, 10 години од земјотресот во Абруцо: Министерот Едмонд Адеми се сеќава на жртвите од Република Северна Македонија

Министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми престојува на работна посета на Италија, во рамките на која денеска во Абруцо- Поџио Пиценче учествуваше на церемонијата за одбележување на десет годишнинаната од земјотресот во Акиле.

Церемонијата беше отворена со поздравен говор од страна на градоначалникот на општина Поџио Пиценче, Антонело Гиалорето и министерот Адеми.

Macedonian

РАБОТНА ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ ЗАДОЛЖЕН ЗА ДИЈАСПОРА, ЕДМОНД АДЕМИ НА ИТАЛИЈА И ВАТИКАН, 06-09 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

Министерот Едмонд Адеми на 6 април ќе учествува на церемонијата на одбележување на  десет годишнината од катастрофалниот земјотрес во  градот Акиле во Италија, каде животот го загубија 309 луѓе, меѓу кои и пет државјани на Република Северна Македонија. Во Акиле министерот Адеми ќе реализира средба со претседателот на Регионот Абруцо и градоначалникот на општина Поџио Пиценче.

Macedonian

Средба на министерот Едмонд Адеми со нашата дијаспора во Франција. Адеми: Прогресивни, Интегрирани...Ова е таа дијаспора, нова слика која е вистинското огледало на нашата држава.

На 26.03.2019 министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми оствари срдба со македонската дијаспора во Франција.

Средбата се реализираше во просторите на амбасадата на Република Северна Македонија во Парис, во организација амбасадорката, г-ѓа Јадранка Чаушевска Димов. На средбата присуствуваше и државниот секретар на МНР, Виктор Димовски и директорот на агенцијата за иселеништво , Никола Шалваринов.

Macedonian

Pages