Министерот г. Џемаил Чупи, во работна посета на Македонската Православна Црква во Република Северна Македонија

Министерот  задолжен за дијаспора, Д-р. Џемаил Чупи, оствари средба со поглаварот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, Архиепископот Охридски и Македонски, неговото Блаженство г. г. Стефан. 

Macedonian

Министерот г. Чупи се сретна со амбасадорот на Чешката Република, г. Јарослав Лудва

Дијаспората на Република Северна Македонија се наоѓа во бројни земји во светот. Министерот задолжен за дијаспора д-р. Џемаил Чупи оствари работна средба со Амбасадорот на пријателската земја на Република Чешка, г. Јарослав Лудва.

Macedonian

Министерот г. Чупи се сретна со претседателот на Собранието, г. Талат Џафери

На официјална средба министерот задолжен за дијаспора Др. Џемаил Чупи се состана со  претседателот на Собранието во Република Северна Македонија, г. Талат Џафери.

На одржаната средба се разговараше за важноста и долгорочната улога на дијаспората од Република Северна Македонија како клучен фактор во креирањето и спроведувањето на стратешките политики во однос на дијаспората.

Macedonian

Министерот Чупи на средба го прими амбасадорот на ЕУ во Скопје

Скопје, 24 февруари

- Амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гир, престојуваше во работна посета кај министерот без ресор - задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи.

Macedonian

Pages