Министерот Џемаил Чупи во работна посета на Исламската верска заедница во Република Северна Македонија

Средбата со поглаварот на Исламската верска заедница во Република Северна Македонија, Реисул улема Шаќир еф. Фетаху, земајќи во предвид големиот број на здруженија, заедници, сојузи итн. со културен и религиозен карактер кој делува во дијаспората, се смета за исклучително важна. На средбата се разговараше за многу прашања од значење за дијаспората.

Macedonian

Министерот Џемаил Чупи и Соња Божиновска шеф на Меѓународната организација за миграција: Ќе се интензивира соработката во полето на миграцијата

Денеска, Министерот без ресор – задолжен за диаспора, се сретна со претставниците на Меѓународната организација за миграција, поточно со шефицата на канцеларијата на оваа организација за Република Северна Македонија, г-ѓа Соња Божиновска.

Macedonian

Министерот Џемаил Чупи ја прими на работна посета амбасадорката на Република Германија

Денеска, Mинистерот без ресор - задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, во официјална посета ја примив Амбасадорката на Република Германија во Република Северна Македонија, нејзината екселенција г.ѓа Анке Холштајн.

Macedonian

Средба на министерот Џемаил Чупи со амбасадорот на Италија Андреа Силвестри: Унификација на дијаспората во Италија

Денеска во официјална посета министерот задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, прими неговата екселенција, Aмбасадорот на Република Италија во Република Северна Македонија, г. Андреа Силвестри.

Macedonian

Pages