Министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи го потпиша Договорот за соработка во областа на дијаспората , со градоначалникот на Општина Василево г. Славе Андонов

Во просториите на општина Василево, во присуство на општински претставници, со градоначалникот на оваа општина г. Славе Андонов, министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи го потпиша Договорот за соработка во областа на дијаспората, со кој се дефинирани меѓусебните права и обврски на Владата на РСМ и општина Василево за спроведување на овој договор.

Macedonian

Потпишан Договор за соработка во областа на дијаспората со Општина Босилово

Денес, во Општина Босилово со градоначалникот на оваа општина г. Ристе Манчев, министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи го потпиша Договорот за соработка во областа на дијаспората.

Macedonian

Министерот Чупи го потпиша договорот за соработка во областа на дијаспората со градоначалникот на Општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски

Денес во просториите на Општина Кисела Вода, заедно со градоначалникот на оваа општина, г. Орце Ѓорѓиевски министерот Чупи го потпиша договорот за соработка во областа на дијаспората.

Macedonian

Министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи учествуваше на презентацијата на Индексот на човечки развој на Република Северна Македонија за 2021/22 година“

На покана на Претседателот на Република Северна Македонија, Н.Е. г. Стево Пендаровски и во организација на УНДП и Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ - Скопје, заедно со Потпретседателот на Собранието на РСМ, д-р. г. Хисни Исмаили, министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи учествуваше на презентацијата на Индексот на човечки развој на Република Северна Македонија за 2021/22 година“.

Macedonian

Pages