Министерот г. Џемаил Чупи во работна посета на Албанската џамија башкими на Нојвид, Германија

Средба со нашата дијаспора во Сојузна Република Германија, Министерот д-р Џемаил Чупи, го оствари во градот Нојвид, каде што беше пречекан од претседавачот на Албанската џамијата башкими, г. Реџеп Шабани од имамот на џамијата г. Абдула Али и од раководството на џамијата.

На оваа средба се разговараше за ангажманите и организациите направени околу џамијата, особено се дискутираше за дијаспората која живее во С.Р Германија поточно во Нојвид каде што вреди да се спомне фактот за врските што ги одржуваат со своите сонародници од Република Северна Македонија.

Macedonian