Министерот г. Џемаил Чупи во работна посета на Албанскиот исламски центар Ел Бухари во Франкфурт, Германија

Во општина Фреигеришт - Сомборн во Франкфурт, министерот д-р Џемаил Чупи, реализира средба со Албанскиот исламски центар „Ел Бухари“, каде беше пречекан од претседателот на овој центар г. Халит Рамадани и неговиот колектив. На ова средба министерот д-р Џемаил Чупи им заблагодари на гостопримството и секако за неуморната работа што ја вршат, но исто така им вети идни заеднички активности на различни полиња.

Macedonian