Министерот г. Џемаил Чупи во Берлин, Германија го посети Албанскиот исламски културен центар "Иса беу"

Во градот Берлин, министерот д-р Џемаил Чупи, оствари работна посета на Албанскиот исламски културен центар „Иса беу“. Во пресрет на светиот месец Рамазан, министерот д-р Џемаил Чупи, со задоволство ја прифати поканата на претседателот на културниот центар, г. Ремзи Џафери за заеднички ифтар во месецот на постот, со оглед дека она што не карактеризира како народ е дарежливоста. Воедно министерот беше запознаен со нивниот мултифункционален центар при што  разговара за проектите на иднината. 

Macedonian