Министерот Чупи ги посети Верските културни центри во општина Касалолдо

Во Италија, министер Чупи со посебно задоволство посети четири Верски културни центри кои со нивни активности се многу активни во нивните околини. 
Министерот им благодари за величествениот прием на имамите и нивните членови, меѓу нив, Емро Ајдаровски од „Ас-Културале Мост - ИлПонте“ во градот Асоло, Авни Нурчевски од „Центро Исламско Културале Еманет“, во градот Сусагана, Газмент Агуши од „Македонски Културен Исламски Центар Мост“ и Др. Решат Ибиши од „Центро Исламско Културале во Италија - Нур-Дрита џамија“ во општина Касалолдо (Мантова) која е и седиште на Исламската верска заедница на Италија.

Macedonian