Министерот Чупи учествуваше на свеченото отворање на 61 издание на поетската манифестација Струшко вечери на поезијата

„Поезијата беше она што им се спротивставуваше и ги поттикнуваше вознемирените состојби во интелектуалната свест.”


Денес учествував на свеченото отворање на 61 издание на поетската манифестација „Струшки вечери на поезијата“. Величественото присуство во оваа поетска манифестација, више со традиционален карактер, ја прави Струга најголема точка за собирање на поети од целиот свет и крал на поезијата.


Macedonian