Министерот Чупи го прими на средба амбасадорот на Република Франција, г. Кирил Баумгартнер

Министерот Д-р. Џемаил Чупи го прими на средба амбасадорот на Република Франција во Република Северна Македонија, Сирил Баумгартнер.


Министерот Чупи на амбасадорот првично му посака добредојде и успех во извршување на мисијата. На ова средба разговара за коректните односи меѓу државата на Република Северна Македонија и на Република Франција, исто така министерот му се заблагодари за континуираниот придонес што Република Франција го дава на Република Северна Македонија во унапредувањето на евроинтегративните процеси со посебен акцент на последните настани во земјата со францускиот предлог за отворање преговори со ЕУ.


На оваа многу плодна и суштинска средба, Министерот Чупи му изнеси негови проекти каде и разменија идеи за зајакнување на билатералната соработка за проекти од различни области кои ја вклучуваат дијаспората.


 

Macedonian