Министерот г. Џемаил Чупи на официјална средба со министерот и заменик министерот за образовање и наука, г. Јетон Шаќири и г. Лулзим Алиу

Деновиве остварив средба со министерот и заменик министерот за образование и наука, Јетон Шаќири и Проф. д-р Лулзим Алиу.

Разговара за презентација и промоција на програмата за унапредување на наставата кај нашите граѓани кои живеат во дијаспора.
Создавањето на база на податоци за студентите кои живеат во дијаспората исто така беше дел од разговорот на оваа средба.

Macedonian