Министерот задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, денес оствари средба со директорот на Обединета македонска дијаспора за Република Северна Македонија и регионот, г-дин. Гордан Јорданов

Министерот задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, денес оствари средба со директорот на Обединета македонска дијаспора за Република Северна Македонија и регионот, г-дин. Гордан Јорданов

На средбата поразговара за интересите на заедниците од дијаспората каде што и си разменија искуства, мислења и предлози од областа на заедничка соработка во делот на поддршка и финансирање на здруженијата од дијаспората. Министерот Чупи го извести со моменталните активности, проекти, планови и насоки во кои се планира во иднина да дејствуват заеднички. 
Соговорниците се согласија да дејствуват со заедничка соработка, бидејќи почитуват исти принципи, имат исти идеали и основна заедничка цел, а тоа е да се зацврстат врските со нашата дијаспора.


 

Macedonian