Përforcimi i bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Serbisë në sferën e minoriteteve kombëtare

22 maj 2018

Gjatë vizitës dy – ditore, ministri për Marrëdhëniet me Diasporën në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë, Edmond Ademi, sot, realizoi takim me ministrin për Drejtori Shtetërore dhe Vetëqeverisje Lokale të Republikës së Serbisë, Branko Ruzhiq.

Në takimin, dy ministrat biseduan për shumë çështje aktuale  në lidhje me përforcimin e të drejtave të minoritetit kombëtar të Maqedonisë në Republikën e Serbisë dhe të minoritetit kombëtar të Serbisë në Republikën e Maqedonisë, duke shkëmbyer përvoja pozitive nga dy vendet me qëllim për avancim në periudhën e ardhshme.

Albanian

Republika e Maqedonisë i takon NATO-s dhe Bashkimit Evropian

27 prill 2018
 
Pasditen e djeshme, Ministri në Qeverinë е Republikës së Maqedonisë, Edmond Ademi, për Marrëdhëniet me Diasporën, u takua me Kongresmenin Robert Aderholt, anëtar i grupit të kongresmenëve për të mbështetur Republikën e Maqedonisë.
 
Ministri Ademi e njoftoi Kongresmenin Aderholt me punën e tij në fushën e diasporës dhe punën e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë në tërësi gjatë dhjetë muajve të fundit. Gjithashtu, theksoi angazhimin e Qeverisë për vazhdimin e proceseve reformuese për hyrjen e Republikës së Maqedonisë në NATO dhe Bashkimin Evropian. Angazhimi i kësaj Qeverie në proceset reformuese u njoh edhe nga ana e Komisionit Evropian në raportin e fundit, që rezultoi me vlerësimin e një rekomandimi të pastër për hyrjen e Republikës së Maqedonisë në NATO dhe Bashkimin Evropian.
Albanian

Vazhdon partneriteti i fortë strategjik mes Republikës së Maqedonisë dhe SHBA-së

26 prill 2018

 

Gjatë ditës së djeshme, Ministri në Qeverinë е Republikës së Maqedonisë, Edmond Ademi, për Marrëdhëniet me Diasporën, u takua me zyrtarin e lartë të Departamentit të Shtetit, Paul Pfeuffer, në Byronë për Evropë dhe Euroazi.

Ministri Ademi theksoi angazhimin e fuqishëm të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për krijimin e bashkëpunimit institucional me diasporën dhe informoi mikpritësit për punën e Qeverisë në lidhje me çështjet aktuale politike dhe konfirmoi angazhimin e Republikës së Maqedonisë për t'u bashkuar me NATO-n dhe Bashkimin Evropian.

Albanian

Pages