KOMUNIKATË

Shkup, 30 mars 2018​

Sot në Ohër, mbahet takimi i grupit punues për të përfunduar Strategjinë Kombëtare për bashkëpunim me Diasporën. Grupi i punës përbëhet nga Kabineti i Ministrit për Marrëdhëniet me Diasporën, përfaqësues të institucioneve shtetërore, përfaqësues nga organizatat e diasporës, institucionet kulturore, organizatat qytetare dhe ekspert nga Organizata ndërkombëtare për Migrim (IOM) të cilët për 6 muajt e fundit janë përfshirë në krijimin e strategjisë.

Albanian

Miqësia e konfirmuar mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Maltës

13 shkurt 2018

Gjatë vizitës së ministrit Edmond Ademi në Republikën e Maltës, përveç takimeve të tjera në nivelin e lartë, sot më 13 shkurt realizoi takim edhe me Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Promovimin e Tregtisë së Republikës së Maltës. 

Ministri Ademi i shprehu falënderimin bashkëbiseduesit të tij për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve, në dhjetorin e vitit 2016, me emrin kushtetues të vendit.

Albanian

Periudha e intensifikimit të marrëdhënieve bilaterale mes dy vendeve miqësore

12 shkurt 2018

Sot, më 12 shkurt  2018, Ministri Edmond Ademi realizoi një takim me Ministrin e Arsimit dhe Punësimit të Republikës së Maltës, Evarist Bartolo, ku u hapen më shumë çështje për zhvillimin e bashkëpunimit bilateral në fushën e arsimit dhe rregullimit kornizë të të drejtave të qytetarëve maqedonas  të cilët përkohësisht përqendrojnë dhe punojnë në Republikën e  Maltës.  

Gjatë bisedimeve me bashkëbiseduesin maltez, u ngritën disa çështje me interes të përbashkët si:

Albanian

Pages