Thirrje publike për të aplikuar me projekte për persona juridikë dhe fizikë nga Diaspora

Albanian

Ju njoftojmë se Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Maqedonisë ka shpallë Thirrje publike për të aplikuar me projekte për persona juridikë dhe fizikë nga Diaspora, e cila financohet edhe nga ministri i diasporës në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.

Ministri përgjegjës për diasporën, fton të gjitha organizatat, shoqatat dhe individët e interesuar, me origjinë nga diaspora, të paraqesin raportet e projektit që mbulojnë idetë dhe iniciativat e interesit të tyre.

Ministri Edmond Ademi dhe kryetari i Presidencës për turqit që jetojnë jashtë vendit, Abdullah Eren, u dakorduan të nënshkruajnë një Memorandum Bashkëpunimi në fushën Diasporë.

Albanian

Sot, ministri i angazhuar për Diasporën, Edmond Ademi zhvilloi takim me kryetarin e Presidencës për turqit që jetojnë jashtë vendit, z. Abdullah Eren  

Gjat takimit u  shkëmbyen çështje dhe sfida të përbashkëta me të cilat ballafaqohen vendet tona në kontekstin e diasporës dhe në këtë drejtim, Ministri Ademi dhe kryetari Eren u dakorduan në periudhën e ardhshme të nënshkruajnë një Memorandum Bashkëpunimi, me të cilin do të  shkëmbehen njohuritë dhe përvojat, si dhe do të realizohen projekte të përbashkëta që synojnë forcimin e interesave tona të përbashkëta në fushën e diasporës.

Edmond Ademi: Veprat e Sterjo Spasse-s urë e rëndësishme e bashkëpunimit midis Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Shqipërisë

Albanian

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë për mardhëniet me Diasporës, Edmond Ademi sot në Korçë- Shqipëri mori pjesë në Simpoziumin shkencorë kushtuar jetës dhe veprës letrare të Sterjo Spasse-s , në orgaznizim të Universiteti Fan S. Noli dhe Shoqatës Maqedonase "Sonce".

Ministri Edmond Ademi dhe Ministri për Rumunët që jetojn jashtë vendit, znj. Natalia Elena Intotero :Do të intensifikohet bashkunimi në fushën e diasporës mes Republikës së Maqedonisë dhe Rumanis

Albanian

Sot, gjatë vizitës zyrtare tre-ditore në Rumani, ministri i angazhuar për Diasporën, Edmond Ademi zhvilloi takim me  Ministrin për Rumunët që jetojnë jasht vendit, znj. Natalia Elena Intotero.

Qëllimi kryesor i bisedës ishte krijimi i një bashkëpunimi të frytshëm midis dy vendeve në fushën e diasporës si dhe shkëmbimi i përvojave nga  grupe të ekspertëve për  realizimin e praktikave të mira në këtë fushë në vendet e BE-së  dhe vendet e rajonit tonë.

Pages