Ministri z. Xhemail Çupi vizitoi Qendër kulturore informative në Njujork (Manhatan)

Gjatë ditëve të fundit të qëndrimit në SHBA të Ministrit të angazhuar për Diasporë Dr. Xhemail Çupi, marrë në konsideratë rolin e kulturës në afirmimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut jashta vendit, ai vizitoi Qendrën Kulturore Informative në Njujork, roli i së cilës është avancimi i bashkëpunimit në sferën e kulturës te diaspora që jeton në SHBA. Programin vjetor të aktiviteteve të kësaj qendre e sjell Ministria e Kulturës në bazë të projekteve të paraqitura nga konkursi vjetor për finansim të projekteve të interesit nacional nga fusha e kulturës.    

Në shoqërinë e drejtorit për investime z. Emini, konzullit gjeneral z. Panev dhe konzullit z. Gjorçev në Njujork ministri u prit nga drejtori i qendrës kulturore informative z. Gorazd popovski dhe biseduan për promovimin sa më të madh të kësaj qendre përmes projekteve të Ministrisë së Kulturës.

Albanian