Новости

Vazhdon partneriteti i fortë strategjik mes Republikës së Maqedonisë dhe SHBA-së

26 prill 2018

 

Gjatë ditës së djeshme, Ministri në Qeverinë е Republikës së Maqedonisë, Edmond Ademi, për Marrëdhëniet me Diasporën, u takua me zyrtarin e lartë të Departamentit të Shtetit, Paul Pfeuffer, në Byronë për Evropë dhe Euroazi.

Ministri Ademi theksoi angazhimin e fuqishëm të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për krijimin e bashkëpunimit institucional me diasporën dhe informoi mikpritësit për punën e Qeverisë në lidhje me çështjet aktuale politike dhe konfirmoi angazhimin e Republikës së Maqedonisë për t'u bashkuar me NATO-n dhe Bashkimin Evropian.

Albanian

Ligjeratë e ministrit Ademi në Universitetin Kolumbia në Nju Jork: Anëtarësimi në Bashkimin Evropian dhe NATO nuk ka alternativë, potenciali real i diasporës për të mbështetur integrimet euroatlantike

24 prill 2018

Gjatë ditë së djeshme, me ftesë të Institutit Hariman, ministri Ademi mbajti një ligjëratë në Universitetin Kolumbia në Nju Jork me temë "Ballkani Perëndimor, Maqedonia dhe proceset e integrimit - A ka rol për Diasporën?".

Në fillim të ligjeratës, Ministri Ademi referoi rëndësinë e vendeve të Ballkanit Perëndimor, si dhe rëndësinë e angazhimit të tyre strategjik drejtë integrimeve euro-atlantike. Në këtë kontekst, Ministri theksoi edhe angazhimin strategjik të Republikës së Maqedonisë për hyrje në NATO, duke vënë në dukje faktin se ajo daton që nga viti 1993 kur Kuvendi i Republikës së Maqedonisë miratoi Rezolutën për hyrjen e Republikës së Maqedonisë në NATO.

Albanian

Pages