Министерот г. Џемаил Чупи во официјална посета се сретна со претседателот на седиштето на Меѓународната организација за миграција за Германија, г. Жан-Филип Шаузи

Во седиштето на Меѓународната организација за миграција-ИОМ за Германија, министерот д-р Џемаил Чупи, оствари средба со раководителот на оваа организација,  г-дин Жан Филип Шози. 
Заедно разменија мислења и предлози за начинот на понатамошната соработка во делот на подршката на ИОМ во реализација на активности во областа на дијаспората. 
Непосредната соработката ќе продолжи да се одвива и преку нивната канцеларија во Скопје.

Macedonian