Министерот Чупи го причека на средба претставникот на Исламската верска заедница во РСМ, г. Селвер Џемаили

Ministri Çupi zhvilloi një takim me përfaqësuesin e Bashkësisë Fetare Islame në RMV për diasporë, z. Selver Xhemaili.


Në këtë takim shumë domethënës, ministri Çupi shpalosi punën e tashme dhe projektet e parapara që pritet për ti realizuar në të ardhmen.
Duke e ditur rëndësinë dhe vlerën e qytetarëve tanë që jetojnë jashtë, bashkarisht u dakorduan që të kenë bashkëpunim në finalizimin e projekteve për diasporën tonë.

Macedonian

Министерот Чупи се сретна со амбасадорката на Швајцарската Конфедерација во Скопје, г. Вероник Хулман

Во просториите на Владата на Република Северна Македонија, министерот Чупи се сретна со амбасадорката на Швајцарската Конфедерација во Скопје, г. Вероник Хулман.


Министерот Чупи на нејзината Екселенција и посакуваше добредојде во Скопје и му посакуваше успех во нејзината дипломатска мисија. Во рамките на оваа средба министерот ја информираше за неговата работа и заложба како министер исто така опширно разговара за пријателските односи на нашите земји како на политички така и на економски план.

 

Macedonian

Министерот Чупи учествуваше на промоцијата на книгата „Извршниот комитет на АНД во Дебар и Осман Цами“ од авторот Др. Ќерим Лита.

Во организација на Здружението на дебарските историцари, министерот Чупи учествуваше на промоцијата на книгата „Извршниот комитет на АНД во Дебар и Осман Цами“ од авторот Др. Ќерим Лита.
Оваа книга е историска публикација, која се заснова на архивски документи, досиеја и доста богата литература, станувајќи вака една вистиска научна книга која го расветлува нашето минато.

Macedonian

Министерот Чупи учествуваше на културно-научната манифестација „Светлината на Гонџе“

Во чест на 112-годишнината од раѓањето и 25-годишнината од смртта на Гонџе Бојаџиу - Мајка Тереза, на покана на директорот на Спомен куќата на Мајка Тереза, г. Насер Цури, министерот учествуваше на културно-научната манифестација насловена „Светлината на Гонџе“ во која беше промовирана книгата Писма на Гонџе Бојаџиу, Мајка Тереза од авторот Антон Ник Бериша во организација на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците - Скопје.

Macedonian

Pages