DISKUTIM I SUKSESSHËM DHE MOTIVUES NË DEBATIN PUBLIK MBI STRATEGJINË KOMBËTARE PËR BASHKPUNIM ME DIASPORËN, ME DIASPORËN NGA SUEDIA.

Albanian

Ministri përgjegjës për Diasporës Edmond Ademi, i shoqëruar nga Drejtori i migracionit Nikola Shalvarinov, mbrëm në Malmo të Suedis, u takua me përfaqësuesit e Diasporës së Republikës së Maqedonisë së Veriut në Suedi, ku dhe u prezentua Srategjia kombëtare për bashkëpunim me diasporën dhe planin e veprimit, si dokumenti i parë i tillë që nga pavarsia e deri më sot.

УСПЕШНА И МОТИВAЦИСКА ЈАВНА ДИСКУСИЈА И ДЕБАТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЈА ЗА СОРАБОТКА СО ДИЈАСПОРАТА, СО НАШАТА ДИЈАСПОРА ОД

Macedonian

Во рамките на работната посета на Кралството Шведска и Данска, денеска министерот задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми, придружуван од Директорот на Агенцијата за Иселеништво Никола Шалваринов, во Малмо, Шведска оствари средба со претставници на дијаспората од Република Северна Македонија во Шведска, во која беше презентирана Националната стратегија за соработка со дијаспората и Акцискиот план, како први вакви документи, од независноста до денес.

КРАЛСТВОТО НОРВЕШКА И ГРАДОТ ОСЛО ПРИМЕР ЗА ПОЗИТИВНА ИНТЕГРАЦИЈА НА НАШАТА ДИЈАСПОРА

Macedonian

 

 

Министерот задолжен за дијаспората во Владата на Република Северна Македонија, Едмонд Адеми, престојува на  работна  посета на Кралството Норвешка, при што денес се сретна со градоначалникот на Осло, г-ѓа Мариане Борген.

Pages