Ministri Çupi priti në takim përfaqësuesin e Bashkësisë Fetare Islame në RMV z. Selver Xhemaili

Ministri Çupi zhvilloi një takim me përfaqësuesin e Bashkësisë Fetare Islame në RMV për diasporë, z. Selver Xhemaili.
Në këtë takim shumë domethënës, ministri Çupi shpalosi punën e tashme dhe projektet e parapara që pritet për ti realizuar në të ardhmen.
Duke e ditur rëndësinë dhe vlerën e qytetarëve tanë që jetojnë jashtë, bashkarisht u dakorduan që të kenë bashkëpunim në finalizimin e projekteve për diasporën tonë.

Albanian

Ministri Çupi takoi ambasadoren e Konfederatës Zvicerane në Shkup, znj. Véronique Hulmann

Në ambientet e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut ministri Çupi takoi ambasadoren e Konfederatës Zvicerane në Shkup, znj. Véronique Hulmann.

Ministri Çupi Shkëlqesisë së saj i urovi mirëseardhje në Shkup dhe i dëshiroi suksese në misionin e saj diplomatik. Në kuadër të këtij takimi e njoftoi me punën dhe angazhimin e tij si ministër dhe diskutuan në përgjithësi mbi marrëdhëniet miqësore të vendeve tona si në nivelin politik, ashtu edhe atë ekonomik. 

 

Albanian

Ministri Çupi morri pjesë në promovimin e librit "Komiteti Epruer i NDSH-së në Dibër dhe Osman Cami" të autorit Dr. Qerim Lita

Nën organizimin e Shoqatës dibrane për histori dhe trashëgimi, ministri Çupi morri pjesë në promovimin e librit "Komiteti Epruer i NDSH-së në Dibër dhe Osman Cami" të autorit Dr. Qerim Lita.
Ky libër është një botim historik, i cili është i bazuar në dokumente arkivore, dosje dhe literaturë mjaft të pasur, duke u bërë kështu një libër i mirëfilltë shkencor që zbardh të kaluarën tonë.

Albanian

Ministri Çupi morri pjesë në manifestimin kulturor-shkencor "Drita e Gonxhës"

Në shenjë të përkujtimit të 112 vjetorit të lindjes dhe 25 vjetorit të vdekjes së Gonxhë Bojaxhiut - Nënës Terezë, me ftesë të drejtorit të Shtëpisë Përkujtimore të Nënës Terezë z. Naser Curri, ministri morri pjesë në manifestimin kulturor-shkencor të titulluar “Drita e Gonxhës” me ç’rast u promovua edhe libri Letra të Gonxhë Bojaxhiut, Nënës Terezë të autorit Anton Nikë Berisha, të organizuar nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve - Shkup.

Albanian

Pages