Министерот Чупи го потпиша договорот за соработка во областа на дијаспората со градоначалникот на Општина Кисела Вода, г. Орце Ѓорѓиевски

Денес во просториите на Општина Кисела Вода, заедно со градоначалникот на оваа општина, г. Орце Ѓорѓиевски министерот Чупи го потпиша договорот за соработка во областа на дијаспората.

Macedonian

Министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи учествуваше на презентацијата на Индексот на човечки развој на Република Северна Македонија за 2021/22 година“

На покана на Претседателот на Република Северна Македонија, Н.Е. г. Стево Пендаровски и во организација на УНДП и Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ - Скопје, заедно со Потпретседателот на Собранието на РСМ, д-р. г. Хисни Исмаили, министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи учествуваше на презентацијата на Индексот на човечки развој на Република Северна Македонија за 2021/22 година“.

Macedonian

Министерот д-р. Џемаил Чупи се сретна со претставниците на „Дипломатскиот клуб“ во Скопје

Во текот на интензивните средби со претставници од различни области, денес министерот д-р. Џемаил Чупи имаше чест да се сретне со претставниците на „Дипломатскиот клуб“ во Скопје и воедно издавачот на списанието „Дипломатски летопис“, г. Виктор Габер и уредникот г. Димитар Белчев. 

Macedonian

Министерот Чупи го потпиша договорот за соработка во областа на дијаспората за отворање на функционални канцеларии за дијаспората во Општина Маврово и Ростуше

На подрачјето на Oпштина Маврово и Ростушe, со градоначалникот на оваа општина, г. Медат Куртовски министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи го потпиша договорот за соработка во областа на дијаспората за отворање на функционални канцеларии за дијаспората.

 

Macedonian

Pages