Министерот Чупи на средба го прими амбасадорот на ЕУ во Скопје

Скопје, 24 февруари

- Амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гир, престојуваше во работна посета кај министерот без ресор - задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи.

Macedonian

Министерот Џемаил Чупи во работна посета на Исламската верска заедница во Република Северна Македонија

Средбата со поглаварот на Исламската верска заедница во Република Северна Македонија, Реисул улема Шаќир еф. Фетаху, земајќи во предвид големиот број на здруженија, заедници, сојузи итн. со културен и религиозен карактер кој делува во дијаспората, се смета за исклучително важна. На средбата се разговараше за многу прашања од значење за дијаспората.

Macedonian

Министерот Џемаил Чупи и Соња Божиновска шеф на Меѓународната организација за миграција: Ќе се интензивира соработката во полето на миграцијата

Денеска, Министерот без ресор – задолжен за диаспора, се сретна со претставниците на Меѓународната организација за миграција, поточно со шефицата на канцеларијата на оваа организација за Република Северна Македонија, г-ѓа Соња Божиновска.

Macedonian

Министерот Џемаил Чупи ја прими на работна посета амбасадорката на Република Германија

Денеска, Mинистерот без ресор - задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, во официјална посета ја примив Амбасадорката на Република Германија во Република Северна Македонија, нејзината екселенција г.ѓа Анке Холштајн.

Macedonian

Pages