Министерот г. Џемаил Чупи го посети струшкиот центар за култура во Њу Џерси

Албанско-американскиот културен центар во Њу Џерси е една од најголемите албански организации во областа Њујорк - Њу Џерси, бидејќи покрај функционирањето на училиштето, комплетно со сите училишни и предучилишни структури, има и библиотека со над 100 илјади разни книги.


Придружуван од директорот за странски инвестиции г. Емини и председателот на ТЗД г. Мифтари, министерот беше примен од претседателот на центарот г. Астрит Жаку и управниот одбор.  Понатаму, пред членовите на центарот, во многу импозантна атмосфера, тој ги презентираше своите проекти поврзани со дијаспората и одговараше на нивните прашања.

Macedonian