Министерот Чупи се сретна со амбасадорката на Швајцарската Конфедерација во Скопје, г. Вероник Хулман

Во просториите на Владата на Република Северна Македонија, министерот Чупи се сретна со амбасадорката на Швајцарската Конфедерација во Скопје, г. Вероник Хулман.


Министерот Чупи на нејзината Екселенција и посакуваше добредојде во Скопје и му посакуваше успех во нејзината дипломатска мисија. Во рамките на оваа средба министерот ја информираше за неговата работа и заложба како министер исто така опширно разговара за пријателските односи на нашите земји како на политички така и на економски план.
Во текот на средбата министерот ја информираше амбасадорката за посета на Швајцарската Конфедерација која се очекува да биде следната недела.

Macedonian