Министерот задолжен за дијаспора д-р. Џемаил Чупи присуствуваше на свечениот прием организиран од страна на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Скопје

Во чест на посетата на Претседателот на Сојузна Република Германија, Н. Е. Г. Франк-Валтер Штајнмаер, денес на 30.11.2022 година, министерот задолжен за дијаспора д-р. Џемаил Чупи присуствуваше на свечениот прием организиран од страна на Амбасадата на Сојузна Република Германија во Скопје.
На свеченоста присуствуваа високи државни претставници од земјава и претставници на дипломатскиот кор во Република Северна Македонија.

Macedonian