Министерот Чупи учестувваше на доделувањето на државната награда за остварувања во областа на публицистиката и новинарството „Мито Хаџи Василиев - Јасмин“.

Министерот задолжен за дијаспора во Владата на Република Северна Македонија, д-р. Џемаил Чупи, во просториите на Собранието на РСМ учествуваше на доделувањето на државната награда за остварувања во областа на публицистиката и новинарството „Мито Хаџи Василиев - Јасмин“.
Од областа на новинарството оваа награда и припадна на сограѓанката на министерот од Дебар г-ѓа. Лаура Папранику Бејтулау.
Лаура има богата кариера во новинарството и теми од образованието.
Од областа на публицистиката оваа награда му припадна на публицистот, Александер Трајковски.

Macedonian