Последен работен ден на дипломатот Сејди Демири во Кабинетот на министерот задолжен за дијаспора, д-р. Џемаил Чупи.

По неколку месеци заедничка соработка, официјално му заврши мандатот на советникот од МНР г. Сејди Демири. 
Придонесот на г.Сејди како дипломат од кариера со звањето „министер – советник“ во  Кабинетот беше многу плоден и корисен.
Заедно со министерот имаа посети во повеќе држави каде тој со неговото дипломатско искуство помогна и ги олесни дипломатско-конзуларните процедури.
Би сакале да му се заблагодараме за неговата посветеност кон нашиот тим и воедно да му посакаме многу здравје и идни успеси во животот.

БЛАГОДАРАМ СЕЈДИ!


 

Macedonian