Konferenca për shtyp e Ministrit për Marrëdhëniet me Diasporën, Edmond Ademi

Albanian

2 tetor 2017

Për herë të parë në Republikën e Maqedonisë, një Qeveri vendosi që çështjen e Diasporës, ta ngremë në nivel më të lartë politik. Kjo na obligon çështjes së Diasporës t’i qasemi në mënyrë sistematike dhe jopopuliste, për zgjidhjen afatgjate të problemeve të Diasporës. Nuk ishte e vështirë të konstatohet se Maqedonia nuk ka asnjë strategji për Diasporën. Kështu është sepse deri më tani Diaspora është parë vetëm në prizmin e votës së zgjedhjeve.

Ne synojmë këtë ta ndryshojmë.

Ministri për Marrëdhëniet me Diasporën, Edmond Ademi në takim pune me ambasadorin e Republikës së Francës në Republikën e Maqedonisë

Albanian

5 tetor 2017

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë, Edmond Ademi, për Marrëdhëniet me Diasporën, sot realizoi takim pune me ambasadorin e Republikës së Francës në Republikën e Maqedonisë, Kristian Timonie.

 

Ministri Ademi theksoi se ajo që është më e rëndësishmja janë të rinjtë dhe se brezi i ri i të rinjve të Diasporës me profesionet dhe njohuritë e tyre në vendet ku ata jetojnë, është e rëndësishme t'i përfshijmë në iniciativa të ndryshme këtu në Republikën e Maqedonisë.

Pages