Ministri i angazhuar për Diasporën dhe drejtori i Agjencisë së Migracionit Shallvarinov në vizitë pune në Slloveni dhe Itali

Albanian

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë i angazhuar për Diasporën, z. Edmond Ademi nga 11 deri më 17 shtator të vitit 2018, në shoqërimin e drejtorit të Agjencisë së Migracionit, Nikolla Shallvarinov, do të qëndroj në vizitë pune në Republikën e Sllovenisë dhe Republikën e Italisë.

Gjatë vizitës zyrtare  në Republikën e  Sllovenisë, nga 11 deri 13 shtator të vitit 2018, ministri Edmond Ademi, do të realizojë takime zyrtare të nivelit më të lartë,  më 12.09.2018, me presidentin e Republikës së Sllovenisë z. Dejan Zhidan.

Delegacioni qeveritar i kryesuar nga ministri i angazhuar për Diasporën Edmon Ademi, në vizitë zyrtare në Gjermani: U shpreh përkrahja e Qeverisë për rrugën drejt integrimeve evropiane

Albanian

Ministri i angazhuar për Diasporën Edmond Ademi, i shoqëruara nga drejtori i Agjencisë së Migracionit Nikolla Shalvarinov, nga 1-4 shtator qëndrojnë në vizitë pune në Berlin dhe Bremen, në Republikën Federale të Gjermanisë.

Thirrje publike e ministrit në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë për Marrëdhëniet me diasporën, Edmond Ademi

Albanian

Kemi përgjegjësi qytetare. Tash është koha të vendosim!

Të nderuar bashkëvendas në diasporë,

Më 30 korrik 2018, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, në bazë të Marrëveshjes së arritur ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë, solli vendimin për shpalljen e referendumit që do të mbahet më 30 shtator 2018, në të cilin qytetarët do ti përgjigjen pyetjes "A jeni për anëtarësim në BE dhe NATO duke pranuar Marrëveshjen ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë?".

Qytetarët e Republikës së Maqedonisë që jetojnë dhe punojnë në diasporë do të mund të ushtrojnë të drejtën e tyre të votimit në të gjitha përfaqësitë diplomatike-konsullore të Republikës së Maqedonisë në botë. Qasja në listën zgjedhore mund të kryhet përmes web-faqes të Komisionit  Shtetëror Zgjedhor https://izbirackispisok.gov.mk/dijaspora/

Askush nuk mund ta monopolizojë dhe manipulojë diasporën

Albanian

31 korrik 2018

Dëshira e disa organizatave që të mbajnë aureolë si një e vetme që përfaqëson të gjithë në diasporë është thjesht e pamundur dhe nuk mund të jetë ashtu, në një situatë ku më shumë se 80 organizata në diasporë në mbarë botën përfaqësojnë interesat e qytetarëve me origjinë nga Republika e Maqedonisë.

Jetojmë në shekullin 21, në një kohë demokratike, një kohë të pluralizmit dhe dallimeve, askush nuk mund ta monopolizojë të vërtetën dhe askush nuk mund ta monopolizojë diasporën.

Pages