Работна средба на министерот Џемаил Чупи со Амир Билали - Заменик директор на Агенцијата за млади и спорт

Денес, Министерот без ресор – задолжен за диаспора, се сретна со заменик директорот на Агенцијата за млади и спорт г. Амир Билали. Нему му честити на неговата голема волја за унапредување на проектите за младината. Заедно разговаравме за заеднички проекти за млади и спорт, со акцент на нашата дијаспора.

Macedonian

Блиската соработка со дијаспората е можност за развој во економската сфера

Денеска Министерот без ресор – задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, во работна посета го прими директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот во Република Северна Македонија, г. Беким Емини.

Macedonian

Прва работна средба на Министерот без ресор – задолжен за дијаспора Џемаил Чупи, ја оствари токму со поранешниот Министер за Дијаспора Едмонд Адеми

Првата средба на Министерот без ресор – задолжен за дијаспора, Џемаил Чупи, ја оствари токму со поранешниот министер за дијаспора, сегашен советник на Премиерот за Надворешни Работи, г. Едмонд Адеми.

Macedonian

Откривање на спомен биста на сликарот Никола Мартиноски во Букурешт

Министерот во Владата на Република Северна Македонија задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми во Букурешт, во името на Владата на Северна Македонија, ја откри спомен бистата на реномираниот македонски сликар, Никола Мартиноски.

Pages