Referendumi është me rëndësi të jashtëzakonshme historike për Republikën e Maqedonisë- Republika e Sllovenisë me përkrahje të plotë

Albanian

Ministri i angazhuar për Diasporën Edmond Ademi, i shoqëruara nga drejtori i Agjencisë së Migracionit në Republikën e Maqedonisë Nikolla Shalvarinov, sot kishin takim me Presidentin e Republikës së Sllovenisë Borut Pahor dhe me kryetarin e Kuvendit nacional (Drzavni Zbor) të Sllovenisë, Dejan Zhidan. Në këto takime u bisedua edhe për marrëdhëniet bilaterale ndërmjet dy vendeve, zhvillimin e mëtutjeshëm në më shumë fusha me interes të përbashkët, proceset integruese në Republikën e Maqedonisë në BE dhe NATO si dhe për gjendjen aktuale në Republikën e Maqedonisë me theks të veçantë për Marrëveshjen  në mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë dhe mbajtjen e referendumit.

Референдумот е од клучно историско значење за Република Македонија - Република Словенија со целосна поддршка

Macedonian

Министерот во Владата на Република Македонија задолжен за дијаспора, Едмонд  Адеми во придружба на директорот на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, Никола Шалваринов, денеска имаа средба со Претседателот на Република Словенија, Борут Пахор и со Претседателот на националното собрание (Државни збор) на  Словенија,  Дејан  Жидан.

Ministri i angazhuar për Diasporën dhe drejtori i Agjencisë së Migracionit Shallvarinov në vizitë pune në Slloveni dhe Itali

Albanian

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë i angazhuar për Diasporën, z. Edmond Ademi nga 11 deri më 17 shtator të vitit 2018, në shoqërimin e drejtorit të Agjencisë së Migracionit, Nikolla Shallvarinov, do të qëndroj në vizitë pune në Republikën e Sllovenisë dhe Republikën e Italisë.

Gjatë vizitës zyrtare  në Republikën e  Sllovenisë, nga 11 deri 13 shtator të vitit 2018, ministri Edmond Ademi, do të realizojë takime zyrtare të nivelit më të lartë,  më 12.09.2018, me presidentin e Republikës së Sllovenisë z. Dejan Zhidan.

Министерот задолжен за дијаспора Едмонд Адеми и директорот на агенцијата за иселеништво Шалваринов во работна посета на Словенија и Италија

Macedonian

Министерот во Владата на Република Македонија задолжен за дијаспората, г. Едмонд Адеми, од 11 до 17 септември 2018 година, во придружба на директорот на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, Никола Шалваринов, ќе престојува на работна посета на Република Словенија и Италијанска Република.

Pages