Takimi i tretë i Komisionit të përzier ndërqeveritar për zbatimin e Marrëveshjes për mbrojtjen e pakicës maqedonase në Republikën e Kroacisë dhe pakicës kroate në Republikën e Maqedonisë

18 qershor 2018

Sot (18.06.2018), u mbajt takimi i tretë me radhë i Komisionit të përzier ndërqeveritar (KPN) për zbatimin e Marrëveshjes mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kroacisë në sferën e pakicave nacionale.

Albanian

Marrëveshje dinjitoze që e konfirmon identitetin dhe e garanton ardhmërinë

Të nderuar bashkëqytetarë të Republikës së Maqedonisë në diasporë.

Këtyre ditëve, të gjithë ne, qytetarët e Republikës së Maqedonisë, këtu në shtet dhe në diasporë, marrim pjesë dhe e shkruajmë kapitullin e ri të historisë sonë. Kapitull në të cilin me marrëveshjen përfundimtare për zgjidhjen e kontestit maqedono-grek për emrin dhe partneritetin strategjik e zgjidhim pyetjen e hapur mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës se Greqisë, njëkohësisht ndërtojmë miqësi dhe besim të ndërsjelltë mes dy vendeve dhe dy popujve, që asnjëherë më parë nuk ka qenë më e madhe.

Albanian

Diaspora paraqet urë lidhëse midis dy vendeve miqësore

13 qershor 2018

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë për Marrëdhëniet me Diasporën, Edmond Ademi, sot realizoi takim pune me ambasadoren e Kanadasë në Beograd, znj.Kati Çaba, e cila mbulon edhe Republikën e Maqedonisë në mënyrë jorezidente.

Ministri Ademi i uroi sukses në kryerjen e funksionit të ri si ambasadore në Republikën e Maqedonisë dhe dinamizmin e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve miqësore në të gjitha fushat me interes të ndërsjelltë.

Albanian

U nënshkrua marrëveshja për bashkëpunim në fushën e diasporës ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë dhe Komunës së Shtipit

6 qershor 2018

Ministri në Qeverine e Republikës së Maqedonisë për Marrëdhëniet me Diasporën, Edmond Ademi, sot realizoi takim pune me prefektin e Komunës së Shtipit, Bllagoj Boçvarski në Shtip.

Në takim u hapën më shumë çështje aktuale lidhur me emigrantët nga Shtipi, si dhe mundësia e avansimit të komunikimit dhe bashkëpunimit me ata.

Albanian

Pages