Diaspora ofron mundësinë për promovimin e kulturës, arsimit dhe ndërtimin e urave për bashkëpunim mes shteteve

Albanian

09 korrik 2018

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë për Marrëdhëniet me Diasporën, Edmond Ademi, sot realizoi takim pune me Ambasadorin e Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë, z. Carlo Romeo.

Ministri Ademi gjatë bisedës së tij gjerësisht informoi bashkëbiseduesin për aktivitetet e Kabinetit të tij rreth Strategjisë Kombëtare dhe shtyllat bazë për bashkëpunimin me diasporën në më shumë fusha të interesit të saj.

Duke pasur parasysh numrin e madh të diasporës me origjinë nga Maqedonia në Itali, u theksua se është një mundësi e mirë për ndërtimin e urave për bashkëpunim në më shumë fusha, kryesisht në ekonominë, kulturën, arsimin dhe investimet.

Дијаспората претставува можност за промоција на културата, образованието и изградба на мостови за соработка меѓу државите

Macedonian

09 јули 2018

Министерот во Владата на Република Македонија задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми, денеска, оствари средба со амбасадорот на Република Италија во Република Македонија, г-дин Карло Ромео.

Министерот Адеми за време на разговорите опширно го информираше соговорникот со активностите на неговиот Кабинет околу Националната стратегија и основните столбови за соработка со дијаспората во повеќе области од нејзин интерес.

Promovim i Doracakut për mërgimtarët, Libër me ilustrime për të mësuar gjuhën amtare dhe ueb faqja e re e Agjencisë së Migracionit për Diasporën anembanë botës

Albanian

06 korrik 2018

Dje pasdite, në Operën dhe Baletin e Maqedonisë, Agjencia e Migracionit e Republikës së Maqedonisë në promovim celebrimin prezantoi tre projektet e reja me rëndësi1 të madhe për bashkatdhetarët nga Maqedonia në Diasporë.

Me hartimin e këtij Doracaku për mërgimtarët, Librin me ilustrime për të mësuar gjuhën amtare fëmijët  e  bashkatdhetarëve dhe ueb faqja e re e Agjencisë së Migracionit mundësoi realizimin e nevojave, qëllimeve dhe kërkesave të bashkatdhetarëve në vendet ku jetojnë, punojnë dhe veprojnë të organizuar.

Промоција на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на мајчиниот јазик и новата веб страна на Агенцијата за иселеништво за дијаспората во целиот свет

Macedonian

06 јули 2018

Вчера попладне, во Македонската опера и балет, Агенцијата за иселеништво на Република Македонија на свечена промоција  ги презентираше трите нови проекти кои се од суштинско значење за иселениците од Македонија во дијаспората.

Со изработката на Прирачникот за иселениците, Сликовница за изучување на мајчиниот јазик за децата на иселеници во дијаспората и новата Веб - страна,  Агенцијата за иселеништво овозможи реализација на потребите, целите и барањата на иселениците во  земјите во коишто живеат, работат и организирано дејствуваат.

Pages