Hapja solemne e Shkollës Verore për Mësimin e Gjuhës Amtare të Agjencisë së Migracionit të RM-së

Albanian

27 korrik 2018

Dje pasdite, në hapësirat e Qendrës së Kongresit në Ohër, u bë hapja e manifestimit solemn, me rastin e Shkollës Verore për Mësimin e Gjuhës Amtare, e dhjeta me radhë, projekt i Agjencisë së Migracionit të Republikës  së Maqedonisë. Misioni dhe qëllimi kryesor i funksionimit të Agjencisë së Migracionit të Republikës  së Maqedonisë është gjallërimi, ndihma dhe kultivimi i identitetit kombëtar te mërgimtarët, nëpërmjet ruajtjes së gjuhës amtare, kulturës dhe vlerave tradicionale të  mërgimtarëve në vendet ku jetojnë.

Diaspora ofron mundësinë për promovimin e kulturës, arsimit dhe ndërtimin e urave për bashkëpunim mes shteteve

Albanian

09 korrik 2018

Ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë për Marrëdhëniet me Diasporën, Edmond Ademi, sot realizoi takim pune me Ambasadorin e Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë, z. Carlo Romeo.

Ministri Ademi gjatë bisedës së tij gjerësisht informoi bashkëbiseduesin për aktivitetet e Kabinetit të tij rreth Strategjisë Kombëtare dhe shtyllat bazë për bashkëpunimin me diasporën në më shumë fusha të interesit të saj.

Duke pasur parasysh numrin e madh të diasporës me origjinë nga Maqedonia në Itali, u theksua se është një mundësi e mirë për ndërtimin e urave për bashkëpunim në më shumë fusha, kryesisht në ekonominë, kulturën, arsimin dhe investimet.

Promovim i Doracakut për mërgimtarët, Libër me ilustrime për të mësuar gjuhën amtare dhe ueb faqja e re e Agjencisë së Migracionit për Diasporën anembanë botës

Albanian

06 korrik 2018

Dje pasdite, në Operën dhe Baletin e Maqedonisë, Agjencia e Migracionit e Republikës së Maqedonisë në promovim celebrimin prezantoi tre projektet e reja me rëndësi1 të madhe për bashkatdhetarët nga Maqedonia në Diasporë.

Me hartimin e këtij Doracaku për mërgimtarët, Librin me ilustrime për të mësuar gjuhën amtare fëmijët  e  bashkatdhetarëve dhe ueb faqja e re e Agjencisë së Migracionit mundësoi realizimin e nevojave, qëllimeve dhe kërkesave të bashkatdhetarëve në vendet ku jetojnë, punojnë dhe veprojnë të organizuar.

Takimi i tretë i Komisionit të përzier ndërqeveritar për zbatimin e Marrëveshjes për mbrojtjen e pakicës maqedonase në Republikën e Kroacisë dhe pakicës kroate në Republikën e Maqedonisë

Albanian

18 qershor 2018

Sot (18.06.2018), u mbajt takimi i tretë me radhë i Komisionit të përzier ndërqeveritar (KPN) për zbatimin e Marrëveshjes mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Kroacisë në sferën e pakicave nacionale.

Pages