Delegacioni qeveritar i kryesuar nga ministri i angazhuar për Diasporën Edmon Ademi, në vizitë zyrtare në Gjermani: U shpreh përkrahja e Qeverisë për rrugën drejt integrimeve evropiane

Albanian

Ministri i angazhuar për Diasporën Edmond Ademi, i shoqëruara nga drejtori i Agjencisë së Migracionit Nikolla Shalvarinov, nga 1-4 shtator qëndrojnë në vizitë pune në Berlin dhe Bremen, në Republikën Federale të Gjermanisë.

Владина делегација предводена од министерот задолжен за дијаспора Едмонд Адеми во посета на Германија: Изразена поддршка на Владата на патот кон евроатлантските интеграции

Macedonian

Министерот задолжен за за дијаспора Едмонд Адеми, придружуван од директорот на Агенцијата за иселеништво, Никола Шалваринов, од 1 -4 септември престојуваа во работна посета во Берлин и Бремен, во Сојузна Република Германија.

Thirrje publike e ministrit në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë për Marrëdhëniet me diasporën, Edmond Ademi

Albanian

Kemi përgjegjësi qytetare. Tash është koha të vendosim!

Të nderuar bashkëvendas në diasporë,

Më 30 korrik 2018, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, në bazë të Marrëveshjes së arritur ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë, solli vendimin për shpalljen e referendumit që do të mbahet më 30 shtator 2018, në të cilin qytetarët do ti përgjigjen pyetjes "A jeni për anëtarësim në BE dhe NATO duke pranuar Marrëveshjen ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë?".

Qytetarët e Republikës së Maqedonisë që jetojnë dhe punojnë në diasporë do të mund të ushtrojnë të drejtën e tyre të votimit në të gjitha përfaqësitë diplomatike-konsullore të Republikës së Maqedonisë në botë. Qasja në listën zgjedhore mund të kryhet përmes web-faqes të Komisionit  Shtetëror Zgjedhor https://izbirackispisok.gov.mk/dijaspora/

Јавен повик на министерот во Владата на Република Македонија задолжен за дијаспора, Едмонд Адеми

Macedonian

Имаме граѓанска одговорност. Сега е време за одлука!

Почитувани сонародници во дијаспората,

Собранието на Република Македонија, на 30 јули 2018 година, врз основа на постигнатиот Договор меѓу Република Македонија и Република Грција, донесе Одлука за распишување референдум кој ќе се одржи на 30 септември 2018 година, на кој граѓаните ќе одговорат на прашањето „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“. 

Pages