Duke filluar nga ky vit, 8 dhjetori ,dita e Shën Klementit të Ohrit në Rumani do të festohet si Dita e Gjuhës Maqedonase

Albanian


Në prani të përfaqësuesve të lartë të institucioneve shtetërore rumune, senatorë, deputet, përfaqësuesve të Shoqatës së maqedonasve në Rumani dhe të ftuarve të tjerë përfaqësuesve të pakicave të tjera kombëtare, së bashku me delegacionin maqedonas të udhëhequr nga ministri në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë përgjegjës për diasporën Edmond Ademi u festua "Dita e gjuhës maqedonase në Rumani", në ambientet e Klubit Diplomatik në Bukuresht.

Ministri Edmond Ademi: Gjuha maqedonase dhe Nikola Martinoski konfirmojnë marrëdhëniet e forta kulturore dhe historike mes Republikës së Maqedonisë dhe Rumanisë.

Albanian

Në ditën e parë të vizitës zyrtare  në Rumani, Ministri i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për marrëdhëniet me diasporën, z. Edmond Ademi i shoqëruar nga drejtori i Agjensionit për emigracionin e Republikës së Maqedonisë, Nikola Shallvarinov, realizoj takim me Mariana Venus Popesku, përfaqësues e komunitetit maqedonas në Parlamentin Rumun dhe Ministrin e kulturës dhe identitetit kombëtare të Rumanisë, z. Valer Daniel Breas.

Referendumi është me rëndësi të jashtëzakonshme historike për Republikën e Maqedonisë- Republika e Sllovenisë me përkrahje të plotë

Albanian

Ministri i angazhuar për Diasporën Edmond Ademi, i shoqëruara nga drejtori i Agjencisë së Migracionit në Republikën e Maqedonisë Nikolla Shalvarinov, sot kishin takim me Presidentin e Republikës së Sllovenisë Borut Pahor dhe me kryetarin e Kuvendit nacional (Drzavni Zbor) të Sllovenisë, Dejan Zhidan. Në këto takime u bisedua edhe për marrëdhëniet bilaterale ndërmjet dy vendeve, zhvillimin e mëtutjeshëm në më shumë fusha me interes të përbashkët, proceset integruese në Republikën e Maqedonisë në BE dhe NATO si dhe për gjendjen aktuale në Republikën e Maqedonisë me theks të veçantë për Marrëveshjen  në mes Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë dhe mbajtjen e referendumit.

Pages